EU i zvanično obaveštena o obustavi Južnog toka

Izvor: Studio B, 12.Dec.2014, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i zvanično obaveštena o obustavi Južnog toka

Evropska komisija dobila je zvaničnu potvrdu Moskve o obustavi gradnje gasovoda Južni tok, saopštila je pres služba Evropske komisije.

"Tokom telefonskog razgovora sa zamenikom evropskog komesara za energetiku, Marošom Šefčovičem, ruski ministar energetike Aleksandar Novak je potvrdio obustavu izgradnje Južnog toka", navodi se u saopštenju Komisije, javlja ruska novinska agencija Tas.

Kako podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ruska agencija, predsednik Rusije Vladimir Putin je 1. decembra objavio da njegova zemlja odustaje od tog projekta, a zvanični Brisel i članice EU otada čekaju zvanično saopštenje o kraju Južnog toka i ističu da do sada nisu primile nikakav pisani dokument koji potvrđuje tu činjenicu.

Šefčovič je u telefonskom razgovoru sa Novakom rekao da će Komisija intenzivirati svoju saradnju sa zemljama centralnoistočne i jugoistočne Evrope "na planu povezivanja evropskih tržišta i diverzifikacije isporuka gasa".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komisija EU zvanično obaveštena iz Rusije o obustavi Južnog toka

Izvor: Blic, 12.Dec.2014

Evropska komisija dobila je zvaničnu potvrdu Moskve o obustavi gradnje gasovoda Južni tok, saopštila je danas pres služba u Briselu..."Tokom telefonskog razgovora sa zamenikom evropskog komesara za energetiku, Marošom Šefčovičem, ruski ministar energetike Aleksandar Novak je potvrdio obustavu...

Nastavak na Blic...

EU zvanično obaveštena o obustavi "Južnog toka"

Izvor: RTS, 12.Dec.2014

Evropska komisija dobila je zvaničnu potvrdu Moskve o obustavi gradnje gasovoda "Južni tok", saopštila je pres služba Evropske komisije...Tokom telefonskog razgovora sa zamenikom evropskog komesara za energetiku, Marošom Šefčovičem, ruski ministar energetike Aleksandar Novak je potvrdio obustavu...

Nastavak na RTS...

Otkazivanje »Južnog toka« - glavobolja za proizvođače cijevi

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Dec.2014

MOSKVA - Odluka Rusije da odustane od gasovoda "Južni tok" stavila je na muke proizvođače cijevi od Japana do Njemačke, koji iščekuju sudbinu dogovora vrijednog 1,8 milijardi evra...Nade proizvođača cijevi povezane su sa alternativnim gasovodom ka Turskoj, čiju je gradnju predložio ruski predsjednik...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.