EU i SAD pozivaju na hitno smanjenje tenzija na severu Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2021, 13:16

EU i SAD pozivaju na hitno smanjenje tenzija na severu Kosova

Predstavnici Evropske unije (EU) pozivaju Kosovo i Srbiju da "hitno" smanje tenzije na terenu. "Pozivamo obe strane da se uzdrže od jednostranih akcija i odmah smanje tenzije", poručio je portparol EU Peter Stano, potvrdivši da zvaničnici EU pomno prate razvoj situacije na severu Kosova. "Pridružujemo se Evropskoj uniji u pozivima Prištini i Beogradu za smirivanje tenzija i korišćenje postojećeg dijaloga kao platforme za rešavanje problema", saopštila je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stano o merama reciprociteta: Zaustaviti napetosti koje dolaze sa obe strane, dijalog mesto za rešavanje takvih sporova

Izvor: Danas, 20.Sep.2021

Portparol Evropske komisije Peter Stano poručio je danas, povodom uspostavljanja reciprociteta za registarske tablice vozila koja iz Srbije dolaze na Kosovo, da bi trebalo zaustaviti napetosti koje dolaze sa obe strane i da je dijalog mesto za rešavanje takvih sporova.

Nastavak na Danas...

HITNA REAKCIJA Poruka iz Brisela povodom situacije na severu Kosova: "SPUSTITE TENZIJE ODMAH"

Izvor: Blic, 20.Sep.2021

Portparol EU, Peter Stano, pozvao je Beograd i Prištinu da odmah spuste tenzije i da se uzdrže od jednostranih poteza.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.