EU demantovala Svečlju: Proglašenje terorističkih organizacija nije usaglašeno sa Briselom

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 17:24

EU demantovala Svečlju: Proglašenje terorističkih organizacija nije usaglašeno sa Briselom

Kancelarija Evropske unije na Kosovu potvrdila je za Kaldžo da odluka kosovskih vlasti da dve organizacije proglasi terorističkim nije usaglašena sa njima.

Podsećamo, juče je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao da su u vezi sa ovim pitanjem koordinisali sa saveznicima, uključujući i EU.

Pored EU, danas je tokom dana Stejt department SAD saopštio da kosovska vlada nije koordinisala oko proglašenja "Civilne odbrane" i "Severne brigade" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << terorističkim organizacijama.

Prema američkom Stejt departmentu, ova odluka je morala da bude koordinirana sa najbližim partnerima Kosova.

Svečlju su demantovali i iz ambasada Nemačke i Velike Britanije u Prištini, odakle su takoće poručili da Berlin i London nisu bili konsultovani u vezi sa odlukom o proglašenju terorističkih organizacija.

Vladin kabinet doneo je juče odluku da se organizacije "Civilna odbrana" i "Severna brigada" proglase terorističkim organizacijama. Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da su za ovu odluku koordinirali sa međunarodnim partnerima.

"Mi kontinuirano koordiniramo sa svim našim saveznicima, ponekad se slažemo, a ponekad se ne slažemo. Bez sumnje smo koordinirali u vezi sa ovim korakom", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Proglašenje "terorističkih" organizacija na severu nije usaglašeno ni sa EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2023

Kancelarija Evropske unije u Prištini potvrdila je danas za portal Kaldžo da odluka privremenih prištinskih vlasti da dve organizacije "Civilna zaštita" i "Severne brigade" proglasi terorističkim nije usaglašena sa njima, iako je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao da su u vezi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.