EU dala ponudu tzv. Kosovu u zamenu za ukidanje taksi?

Izvor: Večernje novosti, 22.Jan.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU dala ponudu tzv. Kosovu u zamenu za ukidanje taksi?

Evropski komesar Johanes Han je tokom nedavne posete Prištini premijeru privremenih prištinskih institucija, Ramušu Haradinaju, dao sasvim konkretnu ponudu u zamenu za ukidanje nametnutih taksi PRIŠTINA - Evropski komesar Johanes Han je tokom nedavne posete Prištini premijeru privremenih prištinskih institucija, Ramušu Haradinaju, dao sasvim konkretnu ponudu u zamenu za ukidanje nametnutih taksi na proizvode iz Srbije, preneo je TV Kljan Kosova.Pozivajući se na svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izvore, ovaj mediji navodi da Hanova ponuda uključuje uklanjanje imena Unmik iz Cefta sporazuma i ponovno pregovaranje o trgovinskim odnosima između Beograda i Prištine, kako bi se razrešili nesporazumi nastali zbog registracija vozila.Kljan Kosova javlja i da je šefica kancelarije EU na Kosovu, Natalija Apostolova, kazala je da treba promeniti formu dijaloga Beograda i Prištine.PROČITAJTE JOŠ - Tahiri: Takse neće biti ukinute ni sutra ni prekosutra Ona je, kako se navodi, odbacija navode da je samo Kosovo pod pritiskom da preduzme akciju. "Pritisak je na svima", kazala je ona, ali dodala da je Kosovo ipak delovalo jednostrano kada je odlučilo da nametne takse uvećane za 100 odsto na proizvode iz Srbije, kršeći tako Cefta sporazum.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kljan: Johanes Han dao KONKRETNU PONUDU Haradinaju za ukidanje taksi

Izvor: Blic, 22.Jan.2019

Evropski komesar Johanes Han je tokom nedavne posete Prištini premijeru privremenih prištinskih institucija, Ramušu Haradinaju, dao sasvim konkretnu ponudu u zamenu za ukidanje nametnutih taksi na proizvode iz Srbije, preneo je TV Kljan Kosova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.