EU daje deset miliona evra za istraživanje virusa iz Kine

Izvor: Beta, 31.Jan.2020, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU daje deset miliona evra za istraživanje virusa iz Kine

Evropske komisija saopštila je danas da će s deset miliona evra podržati istraživanje novog koronavirusa koji se pojavio u Kini.Brisel je uputio hitan apel za projekte istraživanja koji će "unaprediti razumevanje epidemije novog koronavirusa, doprineti efikasnijem bolničkom lečenju pacijenata zaraženih virusom i poboljšati pripreme i reakcije sanitarnih službi", navodi se u saopštenju.Evropska komisija je navela da je neophodno znati više o virusu kako bi se bolje sprovele preventivne mere i lečeli pacijenti.Istraživači imaju rok do 12. februara da prijave projekte.U Kini je od novog virusa umrlo 213 ljudi, a oko 10.000 je zaraženo. Stotinak slučajeva zaraze registrovano je u dvadesetak zemalja Evrope i severa Amerike.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Apple zbog koronavirusa zatvara svoje urede i centre u Kini

Izvor: Capital.ba, 01.Feb.2020, 13:49

PEKING, Kompanija Apple saopštila je danas da će zatvoriti sve prostorije, kontakt centre i filijale na teritoriji Kine do 9. februara, zbog bojazni u vezi sa širenjem koronavirusa. Kineska Vlada je zbog širenja koronavirusa produžila novogodišnje praznike, ali su mnoge provincije i gradovi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.