EU: Zabrana na uvoz ukrajinskih žitarica u 5 država koje se graniče sa Ukrajinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2023, 07:13

EU: Zabrana na uvoz ukrajinskih žitarica u 5 država koje se graniče sa Ukrajinom

Evropska komisija namerava da do 5. juna uvede zabranu na uvoz žitarica iz Ukrajine u pet država EU koje se graniče sa Ukrajinom pod uslovom da te države povuku svoje, pojedinačne zabrane, izjavio je rumunski ministar poljoprivrede Petre Daea.

"Ova mera se može uvesti u roku od 48 sati nakon što države (koje se graniče sa Ukrajinom) povuku svoje pojedinačne jednostrane mere", rekao je juče ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Petre Daea u razgovoru sa novinarima posle sastanka sa komesarom za trgovinu EU Valdisom Dombrovskim i ministrima iz Bugarske, Mađarske, Poljske i Slovačke, preneo je Rojters.

Sve četiri navedene države su zabranile uvoz žitarica iz Ukrajine pod pritiskom da se zaštite domaći poljoprivredni proizvođači.

Rumunija je uvela ograničenje, ali ne i zabranu na uvoz ukrajinskih žitarica, a prema rečima ministra Daee, slede dalji razgovori.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Zabrana na uvoz ukrajinskih žitarica

Izvor: B92, 20.Apr.2023

Evropska komisija namerava da do 5. juna uvede zabranu na uvoz žitarica iz Ukrajine u pet država EU koje se graniče sa Ukrajinom...Zabrana će biti uvedena pod uslovom da te države povuku svoje, pojedinačne zabrane, izjavio je danas rumunski ministar poljoprivrede Petre Daea..."Ova mera se može...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.