EU: Velika Britanija bez prava tokom prelaznog perioda

Izvor: Beta, 20.Dec.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Velika Britanija bez prava tokom prelaznog perioda

Glavni pregovarač Evropske unije (EU) za Bregzit Mišel Barnije izjavio je danas da će Velika Britanija morati da tokom prelaznog perioda posle izlaska iz EU poštuje sva pravila Unije, a da pritom neće moći da učestvuje u donošenju odluka.Velika Britanija zvanično treba da izadje iz EU 29. marta 2019. godine, a Barnije je rekao da prelazni period, tokom kojeg će se London pripremati za Bregzit, mora da se okonča do 31. decembra 2020. godine.On je kazao da će Velika Britanija tako imati dovoljno vremena da se prilagodi.Pošto 31. decembra 2020. godine ističe sadašnji sedmogodišnji budžet EU koji omogućava da se ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

BRITANCI U NEZAVIDNOM POLOŽAJU TOKOM PRELAZNOG PERIODA: Moraće da poštuju sve obaveze prema EU, a neće imati nikakva prava!

Izvor: Kurir, 20.Dec.2017

Glavni pregovarač Evropske unije (EU) za Bregzit Mišel Barnije izjavio je danas da će Velika Britanija morati da tokom prelaznog perioda posle izlaska iz EU poštuje sva pravila Unije, a da pritom neće moći da učestvuje u donošenju odluka.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.