Izvor: Blic, 02.Jul.2018, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU UPOZORAVA SAD Tarifama štetite i vlastitoj industriji, biće recipročnih mera

Evropska unija upozorila je SAD da će uvođenje tarifa na automobile i auto delove naneti štetu njihovoj vlastitoj automobilskoj industriji i rezultovaće recipročnim merama trgovinskih partnera na američki izvoz u vrednosti od 294 milijarde dolara. U izveštaju koji je EU uputila američkom Ministarstvu trgovine prošle sedmice navodi se da su tarife na automobile i delove neopravdane i u ekonomskom smislu nelogične.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

EU upozorava SAD zbog tarifa na automobile

Izvor: VOA, 02.Jul.2018

Evropska unija upozorila je SAD da bi pretnja predsednika Donalda Trampa o uvođenju tarifa od 20 odsto na uvoz evropskih automobila - mogla da nanese ozbiljnu štetu američkoj ekonomiji i dovede do recipročnih tarifa na proizvode iz SAD u vrednosti od 294 milijardi dolara.  U pismu poslatom američkom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.