EU SE NADA DA ĆE OD APRILA POČETI MASOVNA DISTRUBICIJA VAKCINA: Poznato koliko doza očekuju mesečno

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 10:11

EU SE NADA DA ĆE OD APRILA POČETI MASOVNA DISTRUBICIJA VAKCINA: Poznato koliko doza očekuju mesečno

Predsednica EK očekuje od aprila 100 miliona doza vakcina na mesec

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen očekuje od aprila 100 miliona doza vakcina na mesec, pišu u ponedeljak nemačke novine.

- Od aprila nadalje, količine bi mogle biti ponovno udvostručene prema planovima proizvođača, ali i zato što bi druga cepiva mogla biti odobrena  rekla je za njemački list Štutgarter Cajtung i Štutgarter Nahrihten u komentarima u koje je novinska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dpa imala uvid.

Fon der Lajen očekuje "prosečno oko 100 miliona doza na mesec u drugom tromesečju, ukupno 300 miliona doza do kraja juna"

Prema pisanju lista, to bi značilo nekih 20 miliona doza na mesec za Nemačku, a za što će biti potrebno znatno povećati kapacitete vakcinacije.

Otkako je cepljenje počelo krajem decembra, oko 7,3 miliona doza cepiva određeno je Nemačkoj, prema podacima Instituta Robert Koh (RKI) od petka. Od 5 miliona vakcinisanih samo je polovina dobila drugu dozu u Nemačkoj.

Za sada su u Evropskoj uniji odobrena cepiva samo tri proizvođača:  Fajzer/BioNTeha, Moderne te AstraZeneke.

U četvrtak se očekuje da Evropska agencija za lekove (EMA) preporuči odobrenje za vakcinu američkog proizvođača Džonnson&Džonson.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.