EU, Rusija, Japan, IAEA pozdravili samit SAD-Severna Koreja

Izvor: EurActiv Srbija, 12.Jun.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU, Rusija, Japan, IAEA pozdravili samit SAD-Severna Koreja

EU je pozdravila sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vodje Kim Džong Una kao "značajnu i potrebnu etapu" ka denuklearizaciji Korejskog poluostrva. Šefica evropske diplomatije istakla je da potpuna denuklearizacija Korejskog poluostrva ostaje krajnji cilj koji deli cela medjunarodna zajednica. Istovremeno je francuska ministarka za evropska pitanja pozdravila sastanak u Singapuru ali i izrazila žaljenje zbog "dvostrukih standarda Vašingtona", s obzirom da su SAD nedavno izašle iz iranskog nuklearnog sporazuma.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Japan

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Svetski lideri pozdravili samit Trampa i Kima

Izvor: VOA, 12.Jun.2018

Većina lidera širom Azije i sveta pozdravila je sporazum američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, dok je Južna Koreja zauzela oprezniji stav. Kancelarija južnokorejskog predsednik Mun Džae Ina je saopštila da još uvek nastoji da shvati Trampovu odluku da...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.