EU PRIZNALA GREŠKU: Kosovo nije država!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2021, 18:08

EU PRIZNALA GREŠKU: Kosovo nije država!

- Pozicija EU kada je reč o statusu Kosova je dobro poznata i ostaje nepromenjena - navodi se u saopštenju portaprolke EK Ane Pisonero.

Povodom jučerašnje video objave Audio-video službe Evropske komisije u kojoj je Vljosa Osmani potpisana kao vršlac dužnosti predsednika ”Republike Kosovo” u EK kažu da je greška ispravljena i sporni tvit obrisan, a kada je reč o statusu Kosova navode da je pozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU dobro poznata i ostaje nepromenjena.

Sinoć je na Tviteru objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis, na šta je regovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković, zatraživši od Evropske komisije da odgovori "kada je to EU zvanično priznala Kosovo" i da li je dijalog Beograda i Prištine tako postao "suvišan".

Under which agreement and when exactly did the EU recognise the so-called Kosovo?!

Does this imply the dialogue to be redundant?

It is unacceptable that any

EU body, especially

@EC_Commission. (1/3) pic.twitter.com/Seyj1d0ONa

— Petar Petković/Петар Петковић (@PetkovicPetar) January 12, 2021

Zahtev da se zvanično odredi povodom statusa Kosova i najave jedne od njenih službi Evropskoj komisiji je uputio i Tanjug.

Objava je uklonjena i umesto nje je, uz istu fotografiju, Vjosa Osmani, titulisana kao "v. d. predsednica Kosova", uz fusnotu pored reči "Kosovo".

Thanks @VjosaOsmaniMP for this interesting exchange! Glad to see that Kosovo remains on the path of reform, which will lead to a more prosperous future. Fighting crime and corruption will bring you closer to the EU and improve the lives of all citizens. The EU is here to support. https://t.co/YB6as2xVhm

— David Sassoli (@EP_President) January 13, 2021
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.