Izvor: Blic, 16.Avg.2022, 20:59

EU NUDI SAMO PROSTORIJE ZA SVAĐU Zašto je Brisel u kasno nedeljno popodne upro prstom u Beograd i Prištinu i kako su mu lideri dve strane vratili VRUĆ KROMPIR

Posle više od godinu dana glavni pregovarači Beograda I Prištine Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti sešće za isti sto i nastaviti dijalog ne bi li došli do kompromisa za razrešenje kosovskog čvora. Sazvala ga je Evropska unija (EU), a onda, slučajno ili namerno, direktno uprla prste u obe strane da će biti krive za eventualno nasilje u regionu. Time je, još pre nego što su sastanci počeli, EU jasno poručila koga smatra odgovornim, sebe izuzela iako je posrednik, ali i demoralisala pregovarače i možda smanjila šanse za dogovor.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.