EU: Beograd da povuče poternicu protiv Haradinaja

Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Beograd da povuče poternicu protiv Haradinaja

Potpredsednik Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček pozvala je Beograd da povuče "zasterelu" optužnicu protiv vođe nekadašnje terorističke organizacije "OVK" Ramuša Haradinaja, koga Srbija tereti za ratni zločin nad srpskim civilima, a Prištinu da nastavi dijalog. Ona je, reagujući na jučerašnju rezoluciju takozvanog kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Haradinaja na slobodu i prekid dijaloga sa Beograd dok se taj zahtev ne isuni, na svom tviter nalogu napisala:
[1/2] Belgrade & Pristina must get back to the negotiating table & continue dialogue process. Serbia needs to withdraw its outdated (2004!) https://t.co/Y7m0h4hWIO
— Ulrike Lunacek (@UlrikeLunacek) March 10, 2017
"Beograd i Priština treba da se vrate za pregovarački sto i nastave proces dijaloga, a Srbija da povuče zastarelu optužnicu", napisala je ona na svom Tviter nalogu.
 

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

TAČI SPREMA HAOS: Prekida pregovore s Beogradom zbog zločinca Haradinaja!

Izvor: Kurir, 11.Mar.2017, 02:44

...Iz Prištine su i juče stigle provokacije na račun Srbije Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom se traži oslobađanje Ramuša Haradinaja, ali i prekid dijaloga s Beogradom sve dok bivši vođa OVK, koga Srbija traži zbog ratnih zločina, ne bude na slobodi..Rezolucijom koju je parlament...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.