Evropski parlament odobrio formiranje nove granične straže

Izvor: RTS, 06.Jul.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski parlament odobrio formiranje nove granične straže

Evropski parlament usvojio je odluku o formiranju nove granične straže na spoljnim granicama Unije u cilju efikasnijeg rešavanja problema priliva migranata.
Evropski parlament je saopštio da će ova odluka stupiti na snagu na jesen, prenele su agencije.
Kako je preneo Frans pres, očekuje se da će nove jedinice granične straže u punoj pripravnosti biti u novembru.
Formiranje granične >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << straže je odobrilo 28 zemalja članica EU pre mesec dana kao ključni deo stratregije, koja uključuje i sporazum sa Turskom, prenosi AP.
Za predlog formiranja granične garde glasala su 483 poslanika, 183 se izjasnilo protiv, dok je 48 bilo uzdržano, navodi se u saopštenju Evropskog parlamenta.
Brisel očekuje da će ove granične jedinice početi sa radom u septembru dok se puna operativnost očekuje do novembra.
Prema sporazumu, države članice će i dalje kontrolisati svoje granice ali uz novu mogućnost da zatraže pomoć od 1.500 graničara.
Nova granična straža predstavlja širenje postojeće agencije Fronteks, sa sedištem u Varšavi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EP odobrio formiranje nove granične straže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2016

Evropski parlament danas je usvojio odluku o formiranju nove granične straže na spoljnim granicama Unije u cilju efikasnijeg rešavanja problema priliva migranata...Evropski parlament je saopštio da će ova odluka stupiti na snagu na jesen, prenele su agencije...Kako je preneo Frans pres, očekuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.