Izvor: RTS, 13.Jan.2021, 15:45

EK: Pozicija EU o statusu Kosova je poznata i nepromenjena

Povodom jučerašnje video objave audio-video službe Evropske komisije u kojoj je Vjosa Osmani potpisana kao "vršilac dužnosti predsednika Republike Kosovo" u Komisiji za "Tanjug" kažu da je greška "ispravljena" i sporni tvit "obrisan", a kada je reč o "statusu Kosova pozicija EU je dobro poznata i ostaje nepromenjena".
"Pozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU kada je reč o statusu Kosova je dobro poznata i ostaje nepromenjena", navodi se u saopštenju koje je portparolka Komisije, Ana Pisonero, dostavila Tanjugu.

Ranije sinoć na Tviteru je objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis.
Na to je sinoć reagovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Petar Petković, zatraživši od Evropske komisije da odgovori "kada je to EU zvanično priznala Kosovo" i da li je dijalog Beograda i Prištine tako postao "suvišan".
Zahtev da se zvanično odredi povodom statusa Kosova i najave jedne od njenih službi Evropskoj komisiji je uputio i Tanjug.
Objava je uklonjena i umesto nje je, uz istu fotografiju, Vjosa Osmani, titulisana kao "v. d. predsednice Kosova", uz fusnotu pored reči Kosovo.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obrisana sporna objava; EU priznala grešku FOTO

Izvor: B92, 13.Jan.2021

Zbog objave Audio-video službe Evropske komisije u kojoj je Vjosa Osmani potpisana kao predsednica Kosova, u Komisiji kažu da je greška ispravljena...Dodaju da je sporni tvit obrisan, a kada je reč o statusu Kosova, pozicija EU je dobro poznata i ostaje nepromenjena..."Pozicija EU kada je reč o...

Nastavak na B92...

"POZICIJA EU O KOSOVU JE NEPROMENJENA" Oglasila se Evropska komisija povodom spornog tvita

Izvor: Blic, 13.Jan.2021

Povodom jučerašnje video objave Audio-video službe Evropske komisije u kojoj je Vljosa Osmani potpisana kao vršlac dužnosti predsednika ”Repubike Kosovo” u Komisiji za Tanjug kažu da je greška ”ispravljena” i sporni Tvit ”obrisan”, a kada je reč o statusu Kosova pozicija EU je dobro poznata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.