EK: Otvoreni smo za razgovore o reformi politike proširenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Otvoreni smo za razgovore o reformi politike proširenja

Portparolka komesara za proširenje Ana Pisonero kaže da je cilj nove Evropske komisije da u svom mandatu što više približi Zapadni Balkan EU.

"Debata o reformi politike proširenja vodi se među zemljama članicama, a Evropska komisija će izneti svoje ideje kada bude pozvana na to", kazala je Pisonero.

Ona je dodala da zemlje članice još nisu zvanično zatražile od Evropske komisije da izradi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoj predlog o metodologiji procesa pristupanja.

"Dobili smo francuski predlog. To je doprinos debati koja traje među zemljama članicama", navela je Pisonero.

Ona je rekla i da je Komisija otvorena da razgovara o reformi proširenja, ali da je trenutni prioritet otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

"Dve zemlje su to zaslužile", navela je Pisonero, koja je na poziciji portparola za proširenje zamenila Maju Kocijančić.

Ona kaže i da su Evropska komisija i njena predsednica Ursula fon der Lajen izričite u stavu da Zapadni Balkan ima jasnu EU perspektivu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK: Želimo da u našem mandatu približimo Zapadni Balkan EU, prioritet su nam Albanija i Severna Makedonija

Izvor: Blic, 02.Dec.2019

Portparolka komesara za proširenje Ana Pisonero kaže da je cilj nove Evropske komisije da u svom mandatu što više približi Zapadni Balkan EU.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.