Džonson imenovao za savetnika kontrverznog direktora kampanje za Bregzit

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson imenovao za savetnika kontrverznog direktora kampanje za Bregzit

Boris Džonson, koji danas zvanično preuzima funkciju britanskog premijera, imenovao je za svog savetnika Dominika Kamingsa, kontroverznog direktora kampanje za Bregzit tokom referenduma 2016. godine o ostanku ili izlasku Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU).

Kamings, malo poznat široj javnosti, bio je direktor kampanje "Glasaj za odlazak" (Vote Leave).

Smatra se da je igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << značajnu ulogu pošto je vodio kampanju pretežno na društvenim mrežama, a ne tradicionalno na političkim mitinzima. Zbog toga su postupci te kampanje dovedeni u pitanje, posebno zbog upotrebe varljivih slogana i ciljanih političkih reklama.

Kamings već tri godine nastavlja kritike protiv strategije vlade o Bregzitu koje objavljuje u centrističkom nedeljniku Spektator (The Spectator).

On je u filmu "The Uncivil War" (Negrađanski rat) emitovanom u januaru na kanalu Čenel 4 (Ćannel) opisan kao samoproglašeni agitator koji koristi taktike opisane u delu "Umeće ratovanja" Suna Cua.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson imenovao za savetnika kontrverznog direktora kampanje za Bregzit

Izvor: Danas, 24.Jul.2019

Boris Džonson, koji danas zvanično preuzima funkciju britanskog premijera, imenovao je za svog savetnika Dominika Kamingsa, kontroverznog direktora kampanje za Bregzit tokom referenduma 2016. godine o ostanku ili izlasku Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU). Članak Džonson imenovao...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.