Kontroverzni direktor kampanje za Bregzit novi savetnik Džonsona

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontroverzni direktor kampanje za Bregzit novi savetnik Džonsona

London -- Boris Džonson, koji u sredu zvanično preuzima funkciju britanskog premijera, imenovao je za svog savetnika Dominika Kamingsa.

Kamings je kontroverzni direktor kampanje za Bregzit tokom referenduma 2016. godine o ostanku ili izlasku Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU).

Kamings, malo poznat široj javnosti, bio je direktor kampanje "Glasaj za odlazak" (Vote Leave).

Smatra se da je igrao značajnu ulogu pošto je vodio kampanju pretežno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na društvenim mrežama, a ne tradicionalno na političkim mitinzima. Zbog toga su postupci te kampanje dovedeni u pitanje, posebno zbog upotrebe varljivih slogana i ciljanih političkih reklama.

Kamings već tri godine nastavlja kritike protiv strategije vlade o Bregzitu koje objavljuje u centrističkom nedeljniku Spektator (The Spectator).

On je u filmu "The Uncivil War" (Negradjanski rat) emitovanom u januaru na kanalu Čenel 4 (Channel) opisan kao samoproglašeni agitator koji koristi taktike opisane u delu "Umeće ratovanja" Suna Cua.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džonson imenovao za savetnika kontrverznog direktora kampanje za Bregzit

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2019

Boris Džonson, koji danas zvanično preuzima funkciju britanskog premijera, imenovao je za svog savetnika Dominika Kamingsa, kontroverznog direktora kampanje za Bregzit tokom referenduma 2016. godine o ostanku ili izlasku Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU)...Kamings, malo poznat široj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.