Džonson i Džonson počeo isporuku EU, cilj 200 miliona doza do kraja godine

Izvor: VOA, 12.Apr.2021, 18:29

Džonson i Džonson počeo isporuku EU, cilj 200 miliona doza do kraja godine

Farmaceutska kompanija Džonson i Džonson počela je sa isporukom vakcine protiv koronavirusa zemljama Evropske unije. Portparolka kompanije saopštila je da je cilj u 2021. godini isporuka 200 miliona doza vakcina - EU, Norveškoj i Islandu. Džonson i Džonson razvio je vakcinu koja se daje u jednoj dozi - bez potrebe za revakcinacijom. “Prve doze napuštaju magacine”, izjavio je portparol Evropske komsije na konferenciji za medije. Informaciju je potvrdio Piter Lisi, jedan od nemačkih predstavnika u EU iz redova CDU – partije nemačke kancelarke Angele Merkel. „Doskoro je bilo nejasno da li će se taj plan biti ispunjen. Međutim, sigurna je isporuka 50 miliona doza akcine u drugom kvartalu”, rekao je Lisi, napominući da je takve informacije dobio od kompanije i Evropske komisije koja koordinira razgovore sa proizvođačima vakcina. Američka kompanija obavezala se da će isporučiti 55 miliona doza EU do kraja juna i još 120 miliona tokom poslednja četiri meseca 2021, izjavio je ranije evropski komesar za industriju Tijeri Breton. Kompanija Džonson i Džonson saopštila je da je započela isporuke zemljama EU, Norveškoj i Islandu, ali nije želela da govori o zalihama za april i drugi kvartal 2021. Precizirala je da je cilj isporuka 200 miliona doza vakcina u 2021. Prvobitno je planirano da isporuka otpočne početkom aprila, ali je odložena zbog izazova u proizvodnji.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU dobija 200 miliona vakcina kod kojih ne treba druga doza

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 07:25

Farmaceutska kompanija Džonson i Džonson počela je sa isporukom vakcine protiv koronavirusa zemljama Evropske unije.

Nastavak na B92...

Australijska vlada: Nećemo kupovati Džonson i Džonson vakcinu jer je slična Astrazeneki

Izvor: Danas, 13.Apr.2021

Australijska vlada saopštila je danas da je neće kupovati vakcinu protiv korona virusa Džonson i Džonson koja se daje u jednoj dozi jer je slična Astrazeneki sa kojom je već ugovorila 53,8 miliona doza.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.