Džonson: Presuda neće uticati na Bregzit

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Presuda neće uticati na Bregzit

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je danas da odluka Visokog suda da parlament mora da odobri izlazak Velike Britanije iz Evropske unije neće poremetiti planove i rokove vlade u Londonu.

Džonson je tokom svoje prve posete Berlinu u svojstvu šefa diplomatije rekao da je Bregzit "velika prilika" i izrazio uverenje da će pregovori o izlasku Velike Britanije iz EU biti razgovori u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima dobijaju obe strane.

Džonson je upozorio da ne treba previše učitavati u jučerašnju presudu Visokog suda prema kojoj je vladi potrebno odobrenje parlamenta pre nego što formalno pokrene postupak za izlazak iz EU.

"Veoma je važno prihvatiti da je britanski narod glasao da izađe iz EU", rekao je Džonson, dodajući da misli da odluka suda neće uticati na rokove koje vlada postavila za formalni početak pregovora o izlasku iz EU, što je najavljeno za kraj marta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Džonson: Presuda Visokog suda neće uticati na Bregzit

Izvor: B92, 04.Nov.2016

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson kaže da odluka Visokog suda da parlament mora da odobri izlazak Britanije iz EU neće poremetiti planove vlade...Džonson je tokom svoje prve posete Berlinu u svojstvu šefa diplomatije rekao da je Bregzit "velika prilika" i izrazio uverenje da će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.