Izvor: RTS, 30.Jun.2022, 12:51

Dva nova programa finansiranja naučnoistraživačkih projekata

Fond za nauku Republike Srbije predstavio je dva nova programa za finansiranje naučnoistraživačkih projekata u našoj zemlji.
Novi program "Prizma" realizuje se kroz šest podprograma iz svih naučnih oblasti, sa akcentom na veštačku inteligenciju i biotehnologiju koji su prepoznati kao nacionalni prioriteti.

Direktorka Fonda za nauku Milica Đurić Jovičić kaže da je za taj program izdvojeno 25 miliona evra iz budžeta Republike Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije i Svetske banke. 
Drugi, "Zeleni program saradnje nauke i privrede" pružaće podršku naučnicima da realizuju primenjena istraživanja koja će imati značaj za privredu i uticati na smanjenje zagađenja životne sredine.
Taj program se finansira iz budžeta Srbije, ali takođe sa inostranom podrškom. "Tri i po miliona evra je izdvojeno za ovaj program", rekla je direktorka Fonda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fond za nauku predstavio dva nova projekta

Izvor: RTS, 30.Jun.2022

Fond za nauku Republike Srbije predstavio je dva nova programa za finansiranje naučno-istraživačkih projekata u našoj zemlji. Ukupna vrednost je 28 i po miliona evra. . Novi program "Prizma" realizuje se kroz šest podprograma iz svih naučnih oblasti, sa akcentom na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.