Donacija Centru za socijalni rad u Kovačici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021, 16:41

Donacija Centru za socijalni rad u Kovačici

Donacija u iznosu od 5.000 evra uručena je danas opštini Kovačica za opremanje Dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom, a sredstva su obezbeđena u okviru programa "Inicijativa socijalne dimenzije za evropske integracije", koji finansira Evropska unija.

Projekat finansira i implementira organizacija ASB u saradnji sa Centrom za socijalni rad Kovačica.

Direktor ASB za Srbiju Gordan Velev je rekao da je 65 opština iz regiona konkurisalo za sredstva iz tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << programa, od kojih 15 iz Srbije, a da su projekti opštine Kovačica bili među najboljima.

Velev je rekao da je Kovačica predložila projekte koji se odnose na opremanje senzorne sobe Dnevnog boravka za osobe sa posebnim potrebama, školske kuhinje i razvoj programa ''Kuća na pola puta''.

''Opština Kovačica je u svim projektima pokazala inovativnost i saradnju lokalnih vlasti, civilnog sektora i Centra za socijalni rad na aktivan i dinamičan način koji najviše doprinosi korisnicima'', rekao je Velev.

Šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Daniel Magdu naveo je da je donacija nastavak projekta koji se realizuje od 2015. godine u cilju poboljšanje socijalnih usluga projekta.

''Ovo je tek početak, opština Kovačica će iskoristiti sve mogućnosti koje su na raspolaganju da konkuriše za sredstva kako bi bile poboljšane i proširene usluge Dnevnog boravka'', naveo je Magdu.

Direktorka Centra za socijalni rad Kovačica Dušanka Petrak rekla je da će senzorna soba stimulisati sva čula osoba sa invaliditetom, kako taktilna, tako i vizuelna i audio čula.

''To će im pomoći da napreduju u svom razvoju jet tako nešto nisu imali u okruženju u kojem borave i žive'', navela je Petrak.

Uručenju donacije u zgradi Opštine Kovačica prisustvovao je i predsednik opštine Jaroslav Hrubik.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.