Dodik: Nemojte nas terati iz dejtonske BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2011, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nemojte nas terati iz dejtonske BiH

BANJA LUKA -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da nema ništa protiv dejtonske Bosne i Hercegovine i da ne postoji srpsko-hrvatski dogovor protiv Bošnjaka.

"Nema nikakvog dogovora dva protiv trećeg. Nama treba BiH koja ima Parlament, Savet ministara... , da primeni odluku suda iz Strazbura u slučaju "Sejdić i Finci" i da podnese aplikaciju za status kandidata u EU", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Dodik.

On je u intervjuu za sarajevsku televiziju TV1 rekao da nema ništa protiv dejtonske BiH.

"Mi smo za dejtonsku BiH i nemojte nas terati iz nje", rekao je Dodik.

Što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, Dodik kaže da je RS spremna i da je problem u Sarajevu, odnosno kod Socijaldemokratske partije BiH i njihovih ultimatuma.

"Predsedavajući Saveta ministara treba biti neko od predstavnika reprezentativnih hrvatskih stranaka, a mesto ministra inostranih poslova BiH pripada Srbima", rekao je Dodik.

Kada je u pitanju izbor skupštinskog rukovodstva, Dodik kaže da je, što se tiče RS, i to poznato, navodeći da će u Predstavničkom veću biti Milorad Živković iz SNSD i u Domu naroda iz SDS Ognjen Tadić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Nemam ništa protiv dejtonske BiH

Izvor: Blic, 19.Feb.2011

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da nema ništa protiv dejtonske Bosne i Hercegovine i da ne postoji srpsko-hrvatski dogovor protiv Bošnjaka. .."Nema nikakvog dogovora dva protiv trećeg. Nama treba BiH koja ima parlament, savet ministara" da primeni odluku suda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.