Dodik, Čović i Izetbegović sa ambasadorima EU i SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 20:58

Dodik, Čović i Izetbegović sa ambasadorima EU i SAD

U zgradi Delegacije EU u Sarajevu danas je održan sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića sa ambasadorima EU i SAD Johanom Satlerom i Erikom Nelsonom.

Razgovarano je sprovođenju 14 prioriteta iz Mišljenja EK. Na dnevnom redu sastanka bila je i nabavka vakcina i migrantska kriza u BiH, prenosi RTRS.

Medijima se nakon sastanka obratio samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bakir Izetbegović.

"Dva ambasadora pokušavaju nam pomoći da se napravi jedna bolja atmosfera, da se krene po pitanju bitnijih reformi naročito po pitanju implementacije 14 prioriteta Evropske komisije", kazao je.

Istakao da su Dodik, Čović i on insistirali na pomoći u nabavci vakcina i migrantskoj krizi, prenosi Klix.

"Ušlo se i u pitanje sastanaka HDZ i SDA, da li se može ići samo Izborni zakon kao zakon ili je potrebna ustavna reforma. Dakle set starih pitanja", dodao je.

Rekao je i da je zadovoljan atmosferom i željom svih aktera sastanka da se napravi bolja atmosfera u državi i da se krene u reforme.

"Tu su bila i pitanja prenosa nadležnosti, uz otpor RS-a. Ali ništa nismo zakovali. Postoji spremnost da se pokrenemo", poručio je komentarišući prioritete EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OBAVLJEN RAZGOVOR O VAŽNIM PITANJIMA: Dodik, Čović i Izetbegović sa ambasadorima EU i SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021

Razgovarano je sprovođenju 14 prioriteta iz Mišljenja EK.. U zgradi Delegacije EU u Sarajevu danas je održan sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića sa ambasadorima EU i SAD Johanom Satlerom i Erikom Nelsonom... Na dnevnom redu sastanka bila je i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.