Đurić: Da li je Srbija država nižeg reda jer nije u EU? Da li za Srbe u svemu važe druga pravila?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2017, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Da li je Srbija država nižeg reda jer nije u EU? Da li za Srbe u svemu važe druga pravila?

Umesto cinizma, od EU očekuje razjašnjenje više pitanja na koja Brisel ne daje odgovore

Izjave iz Brisela o Kosovu i Metohiji kao jedinstvenom slučaju su u frontalnom sukobu sa prostom logikom i istinom, i uvredljive su za srpski narod, poručuje direktor Kancelarije za KiM Marka Đurića.

- Umesto cinizma i besmislenih fraza, od EU očekujem razjašnjenje po više pitanja na koje Brisel ne daje odgovor, zato što ga nema ili zato što smatra da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije vredna da traži bilo kakve odgovore- rekao je on.

Ðurić pita po čemu je to samoproglašeno Kosovo jedinstven slučaj, zašto je srpski demokratski usvojen Ustav manje vredan od ustava drugih država, i da li to što još nije članica EU, Srbiju svrstava u države nižeg reda.

Takođe on pita zašto za Srbiju ne važe međunarodne konvencije, povelja UN, Helsinški akti i drugi temeljni principi međunarodnog prava, dodaje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ðurić je upitao i da li za Srbe i Srbiju u svemu važe druga pravila, kao i kada i gde su se građani Srbije, ili makar samo Kosova i Metohije, izjasnili o takozvanoj nezavisnosti.

- Kako to da je danas, kako kažete, vreme za slogu i zajedništvo, a 2008. to nije bilo? Da li ste čuli za izreku da možete neke ljude obmanjivati sve vreme, da možete obmanjivati i sve ljude neko vreme, ali da ne možete obmanjivati sve ljude sve vreme?- navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.