Đorđević: Važna podrška Nemačke na putu u EU

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Važna podrška Nemačke na putu u EU

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Nemačke u Beogradu Akselom Ditmanom o daljem razvoju saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.
Đorđević i Ditman su se saglasili da odlična saradnja u toj oblasti prati razvoj ukupnih odnosa dve zemlje, za koje je ocenjeno da se nalaze na istorijskom vrhuncu. Rezultat toga jesu i razvijeni ekonomski odnosi koji Nemačku svrstavaju u red >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najvećih ekonomskih partnera Srbije.

Takva saradnja, naglasio je ministar odbrane, značajan je korak ka ubrzanom priključenju Evropskoj uniji, što je jedan od prioriteta Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.
Đorđević je naglasio da je u periodu otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU, Srbiji posebno važna podrška i razumevanje Nemačke kao ključne države EU.
Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo odbrane, u okviru saradnje sa EU, već doprinosi realizaciji Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, i to kroz angažovanje u operacijama za upravljanje krizama, produbljivanje saradnje sa Evropskom odbrambenom agencijom, kao i učešćem na sastancima visokog nivoa i usavršavanjem kadrova u toj oblasti.
Đorđević i Ditman razgovarali su i o aktuelnoj migrantskoj krizi.
Ministar odbrane je rekao da Srbija razume probleme i iskustva Nemačke koja je pogođena tom krizom više nego druge zemlje, ali da smatra da je Srbija kao tranzitna zemlja i kandidat za članstvo u EU, pokazala visok stepen solidarnosti i umeće u upravljanju krizom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nedimović: Dorba saradnja Srbije i Namačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2016, 11:51

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović danas je u razgovoru s ambasadorom Nemačke u Beogradu Akselom Ditmanom ocenio da je Srbiji u evrointegracijama potrebna podrška Nemačke u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine...U razgovoru je ocenjeno su Srbija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.