Nedimović: Dorba saradnja Srbije i Namačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Dorba saradnja Srbije i Namačke

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović danas je u razgovoru s ambasadorom Nemačke u Beogradu Akselom Ditmanom ocenio da je Srbiji u evrointegracijama potrebna podrška Nemačke u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U razgovoru je ocenjeno su Srbija i Nemačka i do sada dobro sarađivale u oblasti ekologije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Nedimović je istakao da će u daljoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnji prioriteti biti upravljanje otpadom i otpadnim vodama, prečišćavanje voda, kao i razvijanje tržišta biomase u Srbiji i njeno korišćenje.

On je zahvalio nemačkom ambasadoru na pomoći njegove zemlje u mnogobrojnim projektima u Srbiji.

Najavio je da će Srbija od 2017. godine obezbediti značajna budžetska sredstva kojima će se finansirati aktivnosti vezane za zaštitu životnu sredinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NEDIMOVIĆ SA DITMANOM: Bliža saradnja Srbije i Nemačke u oblasti poljoprivrede

Izvor: Kurir, 15.Sep.2016

...Kao prioritetne teme sastanka istaknute su održivi rast i zapošljavanje, gde je jedan od ciljeva podrška malim i srednjim preduzećima, oblast zaštite životne sredine i proces približavanja Srbije EU u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine, saopšteno je iz tog resora..Ministar Nedimović...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.