Đilas o rušenju režima; Mihajlovićeva: Živi u prošlosti

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas o "rušenju režima"; Mihajlovićeva: Živi u prošlosti

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da je novim kritikama na račun vlasti osnivač SZS Dragan Đilas još jednom pokazao da "opozicija živi u prošlosti".

Ona je navela i da je pokazao da "nema da ponudi nijednu ideju koja je važna za budućnost Srbije".Mihajlovićeva je kazala da samo onaj ko ne želi da vidi činjenice može da poredi "izolovanu Srbiju" sa Srbijom koja je na putu članstvu u EU, i koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, kako navodi, prihvaćena kao partner i na istoku i zapadu.

Dodala je i da "prizivanje" vremena sankcija, nemaštine i izolacije odgovara "samo Đilasu i njemu sličnima", za koje kaže da im je lični interes iznad interesa zemlje.

"Na njegovu (Đilasovu) žalost, građani dobro prepoznaju ko im kao program nudi svoje memoare, a ko stabilnost, razvoj i borbu za bolju budućnost", navela je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi.

Đilas je u današnjem izdanju dnevnog lista Danas u autorskom tekstu napisao da će se vlast "koja danas deluje nepobedivo srušiti kao kula od karata" i uporedio 1990-te sa trenutnim stanjem u državi, ocenjujući da je trenutna situacija "gora, zbog prodaje Srbije i strastanja kriminala sa državom".

Đilas je povodom 18 godina od petooktobarskih promena naveo da će se aktuelna vlast srušiti kao "kula od karata".

"Režim koji danas deluje nepobedivo srušiće se kao kuća od karata. Tek tada će veliki deo Srbije saznati šta se ovih godina u Srbiji dešavalo. Nadam se samo da pamćenje neće biti kratko kakvo je bilo pre dvadesetak godina", napisao je Đilas u autorskom tekstu..

On je ocenio da danas, za razliku od 1990-ih, u vreme vlasti predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, nema ratova, ali da desetine hiljada ljudi godišnje ode iz zemlje, a da je kriminal gori nego u to vreme, "jer je srastao sa državom".

Đilas je dodao da je Milošević uništavao ekonomiju, a današnja vlast ide korak dalje - "prodaje Srbiju".

On je ocenio i da je Radio-televizija Srbije u Miloševićevo vreme bila podjednako zatvorena za opoziciju, kao i danas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.