Djelić otvara Dunavsku konferenciju budućih lidera

Izvor: S media, 05.Jul.2010, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelić otvara "Dunavsku konferenciju budućih lidera"

Potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Djelić otvoriće u petak, 9. jula "Dunavsku konferenciju budućih lidera" u Novom Sadu, saopštio je danas Kabinet potpredsednika vlade.

Konferencija se održava u Muzeju Novog Sada, u Petrovaradinskoj tvrdjavi, drugog dana muzičkog festivala EXIT, navedeno je u saopštenju.

Na konferenciji će učestvovati mladi lideri koji su se već dokazali u oblastima obuhvaćenim Dunavskom strategijom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << EU - mladi profesionalci iz oblasti zaštite životne sredine, kulture, nauke, transporta, infrastrukture, državne uprave i nevladinog sektora.

Cilj je da se na jednom mestu okupe budući lideri iz svih zemalja Dunavskog regiona radi boljeg razumevanja budućnosti Dunavske strategije EU, uz promovisanje njenih ključnih ideja medju mladim ljudima, navedeno je u saopštenju.

Pored potpredsednika Djelića, uvodnu reč će imati predsednik Vlade AP Vojvodina Bojan Pajtić, a prisustvovaće i predstavnici Evropske komisije, ambasadori podunavskih zemalja, kao i predstavnici državne uprave i lokalne samouprave i nevladinog sektora.

Konferencija će biti održana pod pokroviteljstvom potpredsednika vlade za evropske integracije Djelića, koji je ujedno i nacionalni koordinator Dunavske strategije za Srbiju.

Podršku u organizaciji i finansiranju ove konferencije pružiće Vlada AP Vojvodine, Turistička organizacija Srbije i "Koka-Kola".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.