Ditman: Poglavlja važna za preobražaj države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ditman: Poglavlja važna za preobražaj države

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom, koji je pozdravio odluku država članica Evropske unije (EU) o otvaranju pregovaračkih poglavlja 23 i 24 sa Srbijom.

Vučić je sa Ditmanom razgovarao o evropskom putu Srbije, samitu koji je, u okviru Berlinskog procesa održan u Parizu, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.

Vučić je zahvalio je na podršci koju kancelarka Angela Merkel i Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pružaju Srbiji u procesu pregovora sa EU, ističući da je posvećenost Nemačke stabilizaciji prilika i integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, kao i jasnoj evropskoj perspektivi regiona, potvrđena upravo kroz podršku koju pruža Srbiji, kao i kroz iniciranje i aktivnu podršku Berlinskom procesu.

Ditman je naglasio da su na putu ka EU poglavlja 23 i 24 važna za proces preobražaja države.

On je naglasio da je nužno da Srbija nastavi proces ekonomskih reformi, koje je srpska vlada uspešno započela, i istakao da treba sprovesti dodatne korake u domenu vladavine prava.

Srbija je sa EU dogovorila veoma detaljan Akcioni plan koji sada treba sporvesti u delo, zaključili su Vučić i Ditman, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.