Izvor: JUGpress.com, 13.Apr.2021, 21:10

Dijalog u nedogled

OKSFORD

Evropska unija i Sjedinjene Američke Države izvršiće pritisak na kosovskog premijera Aljbina Kurtija da počne dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom bez postavljanja preduslova, navodi profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu Oksford Ričard Kaplan za Radio Slobodna Evropa.

Kaplan navodi da Srbija neće ispuniti Kurtijeve preduslove, zbog čega je moguće da dijalog traje u nedogled, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << što se dešava u slučaju Kipra ili Izraelaca i Palestinaca.

Mislim, međutim, da je razlika u ovom slučaju u tome što će biti izvršen veliki pritisak na obe strane da napreduju, ukazao je Kaplan.

Jedan od aspekata za koji se svi nadaju da može doneti promenu je članstvo Srbije u Evropskoj uniji. Kada bi to bilo realistično, a uslov za članstvo bio da Srbija normalizuje odnose sa Kosovom, onda bismo mogli imati prekretnicu, ali sada kada gledam u budućnost, nisam previše optimističan, naveo je on.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.