Dežer: Nastaviti privatizaciju državnih firmi

Izvor: S media, 11.Nov.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Nastaviti privatizaciju državnih firmi

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je neophodno nastaviti privatizaciju državnih preduzeća u Srbiji.

On je na predstavljanju ekonomskog dela u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama ocenio da je dobro to što će Telekom Srbije biti prodat i dodao da bi prebalo privatizovati i Elektroprivredu Srbije, Železnicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Jat ervejz i druge državne firme.

Eu testira korupciju u javnim nabavkama

Evropska komisija je u delu izveštaja o Srbiji o ispunjavanju ekonomskih kriterijuma za napredak ka EU navela da je zbog ekonomske krize ograničen dalji napredak ka osnivanju funkcionalne tržišne eknomije u Srbiji.

"Srbija mora da uloži dodatne napore u restrukturiranju ekonomije kako bi u srednjem roku mogla da izadje na kraj sa pritiscima konkurencije i tržišnim silama unutar EU", navodi se.

U izveštaju se ističe i da se ekonomija Srbije u 2010. popravila uprkos ozbiljnom udaru ekonomske i finansijske krize, čemu su doprineli pojačan izvoz i pravovremeno usvajanje mera dogovorenih sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Beta
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.