Devenport: EK dala preporuku, na članice odluka

Izvor: Press, 14.Apr.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: EK dala preporuku, na članice odluka

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ukazao je da je Evropska komisija dala preporuku za otvaranje daljih poglavlja sa Srbijom.
Foto:B92.net
On je rekao da je na zemljama članice da donesu odluku.
On je, u izjavi novinarima, na pitanje da li je Brisel odbacio hrvatske argumente za blokiranje otvaranje poglavlja sa Srbijom, istakao da je preporka EK predmet diskusije zemalja članica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i da se radi o istoj priči za sva poglavlja. 

"EK je dala svoju preporuku za otvaranje poglavlja. Sada je na zemljama članicama da donesu odluku koji će biti sledeći koraci", podvukao je Devenport. 

On je podvukao da članice EU uvek donose ovakve odluke i to se tiče svih poglavlja, a ne samo aktuelnih. 

Uloga EK, prema njegovim rečima, je da da svoju preporuku kao i da ocenjuje da je zemlja kandidat spremna za otvaranje poglavlja. 

"Sada moramo da sačekamo na odluke zemalja članica", poručio je Devenport.
 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davenport: EK dala preporuku za otvaranje poglavlja

Izvor: RTS, 14.Apr.2016

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport ukazao je da je Evropska komisija dala preporuku za otvaranje daljih poglavlja sa Srbijom i da je na zemljama članicama da donesu odluku. Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević dodala da što se otvaranja poglavlja 23 i 24 tiče, u Srbiji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.