Devenport: Evropska komisija dala preporuku, na zemljama članice je odluka

Izvor: Blic, 14.Apr.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Evropska komisija dala preporuku, na zemljama članice je odluka

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ukazao je danas da je Evropska komisija dala preporuku za otvaranje daljih poglavlja sa Srbijom i da je na zemljama članice da donesu odluku.

On je, u izjavi novinarima, na pitanje da li je Brisel odbacio hrvatske argumente za blokiranje otvaranje poglavlja sa Srbijom, istakao da je preporka EK predmet diskusije zemalja članica, i da se radi o istoj priči za sva poglavlja.

"EK je dala svoju preporuku za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otvaranje poglavlja. Sada je na zemljama članicama da donesu odluku koji će biti sledeći koraci", podvukao je Devenport.

Pročitajte još

On je podvukao da članice EU uvek donose ovakve odluke i to se tiče svih poglavlja, a ne samo aktuelnih.

Uloga EK, prema njegovim rečima, je da da svoju preporuku kao i da ocenjuje da je zemlja kandidat spremna za otvaranje poglavlja.

"Sada moramo da sačekamo na odluke zemalja članica", poručio je Devenport.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davenport: EK dala preporuku, na članicama odluka

Izvor: B92, 14.Apr.2016

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport ukazao je da je Evropska komisija dala preporuku za otvaranje daljih poglavlja sa Srbijom...On je rekao da je na zemljama članicama da donesu odluku...On je, u izjavi novinarima, na pitanje da li je Brisel odbacio hrvatske argumente za blokiranje otvaranja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.