Delegacija Evropske unije otvorila regionalnu kampanju putovanja Made of us

Izvor: Beta, 17.Maj.2023, 15:12

Delegacija Evropske unije otvorila regionalnu kampanju putovanja 'Made of us'

Delegacija Evropske unije (EU) u Srbiji je danas predstavila deo regionalne kampanje putovanja pod nazivom "Made of us" koji se u Srbiji sprovodi sa ciljem da se postigne saradnja mladih i ukaže na značaj partnerstva EU i Zapadnog Balkana.Zamenica šefa Delegacije EU, Plamena Halačeva, na predstavljanju projekta tokom kojeg će "vlogeri" iz Srbije i Nemačke kreirati sadržaj za mlade, izjavila da je u svetlu tragičnih događaja u Srbiji pre dve nedelje sada izuzetno važno napraviti pozitivne primere saradnje mladih."Zadatak projekta je onda još teži jer treba da pokaže kako društvene mreže i digitalni svet kao celini mogu biti faktor upovezivanja, a ne sredstvo podela. Oni nam mogu pokazati šta zajedničko imamo svi mi kao Evropljani" izjavila je Halačeva.Zamenik ambasadora Nemačke u Beogradu, Karsten Majer Vifhauzen, izjavio je u EU info centru da je Srbija oduvek bila deo Evrope iako još nije u Evropskoj uniji."Ova država je povezana sa EU ekonomski, kulturološki, sociološki, ali još nije njena članica. Ovde mediji igraju veliku ulogu kao 'četvrta sila', a društvene mreže isto tako imaju sve veću ulogu u formiranju stavova i one mogu biti zloupotrebljene politički, ali mogu i biti korišćenje za otvaranje", rekao je on.Adrijana Nikitović, "mlada ambasadorka EU" je posle prikazivanja ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Halačeva: U svetlu tragičnih događaja u Srbiji sada važni pozitivni primeri saradnje mladih

Izvor: Beta Video, 17.Maj.2023

BEOGRAD - Zamenica šefa Delegacije EU, Plamena Halačeva, na predstavljanju projekta tokom kojeg će ``vlogeri`` iz Srbije i Nemačke kreirati sadržaj za mlade, izjavila da je u svetlu tragičnih događaja u Srbiji pre dve nedelje sada izuzetno važno napraviti pozitivne primere saradnje mladih. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.