Dejvis: Bregzit ne napreduje jer Evropa odugovlači

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis: Bregzit ne napreduje jer Evropa odugovlači

Ministar Velike Britanije zadužen za proces izlaska te zemlje iz Evropske unije Dejvid Dejvis izjavio je da do napretka u pregovorima između Londona i Brisela nije došlo, jer evropska strana odugovlači proces kako bi iz njega izvukla finansijsku dobit.

Britanski resorni ministar je u razgovoru za BBC potvrdio da ni treća runda pregovora o Bregzitu nije donela nikakve pomake.

"Evropska unija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odugovlači s pregovorima kako bi na nas izvršila pritisak u finansijskom smislu. O tome se radi. Igraju na kartu vremena zarad novca", poručio je Dejvis.

On je kazao da su neutemeljene i neistinite tvrdnje da bi Velika Britanija Evropskoj uniji za izlazak platila 50 milijardi funti.

"Ne postoji nikakav pravni osnov, ni obaveze da Velika Britanija nešto plaća Evropskoj uniji, ali je moguće da budu plaćene neke stavke zasnovane na međunarodnim obavezama", kazao je Dejvis.

Evropska unija od Velike Britanije traži da pre izlaska iz te organizacije izmiri sve finansijske obaveze za koje se ranije obavezala i da nadoknadi sve troškove pregovaračkog procesa. Pominju se iznosi između 60 i 100 milijardi evra.

Zvanični London nije rad da udovolji tom zahtevu iz Brisela, a u Britaniji postoje i krugovi koji zagovaraju da ta zemlja jednostavno istupi iz Evropske unije bez ikakvog sporazuma i troškova.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.