Deda: EU nesposobna da se bavi Balkanom

Izvor: Akter, 25.Apr.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deda: EU nesposobna da se bavi Balkanom

Poslanik Pokreta "Samoopredeljenje" u kosovskoj skupštini Iljir Deda ocenio je da je EU nesposobna da se bavi zapadnim Balkanom

Deda je rekao Tanjugu da je situacija na Kosovu ista kao i u svim ostalim delovima zapadnog Balkana, sa velikim ekonomskim i socijalnim problemima i nedostatkom prave evropske perspektive.

On smatra da da bi zapadni Balkan trebalo da bude prioritet EU, jer je mir u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << regionu postignut samo zbog perspektive učlanjenja, a i evropski projekat je nedovršen bez svih zemalja regiona kao članica evropskog kluba.

"Ono što vidimo sada je usporenje procesa, i to ne zbog zapadnog Balkana, već jačanja ekstremne desnice, te odjednom imamo paradoks da je cela evropska politika postaje talac nelegalnih migracionih tokova, umesto da bude mirovni projekat koji u suštini jeste EU", naveo je Deda.

On je naglasio da je Kosovu i ostalim delovima Balkana potrebna pomoć u ekonomskom i industrijskom razvoju, jer trenutno postoji veliki rascep izmedju socijalne i ekonomske realnosti, kao i aspiracija vlada koje su pomalo maglovite jer su nekompetentne.

Prema njegovim rečima, svi u regionu su pre 10 godina verovali da će danas biti u pretpristupnim pregovorima sa EU, a očigledno se to ne dešava i to ne zbog zapadnog Balkana, već EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.