EU nesposobna da se bavi Zapadnim Balkanom

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU nesposobna da se bavi Zapadnim Balkanom

Poslanik Pokreta "Samoopredeljenje" u kosovskoj skupštini Iljir Deda ocenio je danas da je EU nesposobna da se bavi Zapadnim Balkanom, iako bi to trebalo da joj bude prioritet.

Deda je rekao Tanjugu da je situacija na Kosovu ista kao i u svim ostalim delovima zapadnog Balkana, sa velikim ekonomskim i socijalnim problemima i nedostatkom prave evropske perspektive.

On smatra da da bi zapadni Balkan trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da bude prioritet EU, jer je mir u ovom regionu postignut samo zbog perspektive učlanjenja, a i evropski projekat je nedovršen bez svih zemalja regiona kao članica evropskog kluba.

"Ono što vidimo sada je usporenje procesa, i to ne zbog zapadnog Balkana, već jačanja ekstremne desnice, te odjednom imamo paradoks da je cela evropska politika postaje talac nelegalnih migracionih tokova, umesto da bude mirovni projekat koji u suštini jeste EU", naveo je Deda.

On je naglasio da je Kosovu i ostalim delovima Balkana potrebna pomoć u ekonomskom i industrijskom razvoju, jer trenutno postoji veliki rascep između socijalne i ekonomske realnosti, kao i aspiracija vlada koje su pomalo maglovite jer su nekompetentne.

Prema njegovim rečima, svi u regionu su pre 10 godina verovali da će danas biti u pretpristupnim pregovorima sa EU, a očigledno se to ne dešava i to ne zbog zapadnog Balkana, već EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"EU je nesposobna da se bavi zapadnim Balkanom"

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2015

Poslanik Pokreta "Samoopredeljenje" u kosovskoj skupštini Iljir Deda ocenio je u subotu da je EU nesposobna da se bavi zapadnim Balkanom, iako bi to trebalo da joj bude prioritet...Deda je rekao Tanjugu da je situacija na Kosovu ista kao i u svim ostalim delovima zapadnog Balkana, sa velikim ekonomskim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.