Dan Evrope - zajedništvo i u doba krize

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Maj.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Evrope - zajedništvo i u doba krize

Ove godine Evropska unija obeležava svoj dan, 9. maj, suočena sa mnogim izazovima, poput dužničke krize, ali i sa odlučnošću da očuva tekovine i vrednosti koje je godinama gradila, bilo da je reč o zoni evra ili šengenskom prostoru. Dužnička kriza, pitanje migracija ili sve starijeg stanovništva pokrenuli su mnoga pitanja u EU, pa i odnosa i uloge Unije i članica. Dan Evrope je upravo prilika da se podseti dokle je Unija stigla od prvih koraka načinjenih 1950-tih godina i zašto je nastala, a taj dan će biti obeležen i u EU i Srbiji aktivnostima i manifestacijama čiji je cilj da gradjanima približi koncept Unije.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je Dan Evrope

Izvor: Radio Centar 987, 09.Maj.2012, 08:52

Dan Evrope bice obelezen u EU i Srbiji aktivnostima i manifestacijama ciji je cilj da se koncept Evrope priblizi gradjanima i omoguci im se da ga bolje upoznaju.U Srbiji ce Dan Evrope obeleziti Evrops..

Nastavak na Radio Centar 987...

Danas se obeležava Dan Evrope

Izvor: Lajk.ba, 09.Maj.2012

Beograd -- Dan Evrope biće obeležen u EU i Srbiji aktivnostima i manifestacijama čiji je cilj da se koncept Evrope približi građanima i omogući im se da ga bolje upoznaju.

Nastavak na Lajk.ba...

Danas se obeležava Dan Evrope

Izvor: Šumadija Press, 09.Maj.2012

Dan Evrope biće obeležen u EU i Srbiji aktivnostima i manifestacijama čiji je cilj da se koncept Evrope približi građanima..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.