Dačić: Svanuće i 17. april!

Izvor: Press, 12.Apr.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Svanuće i 17. april!

- Kada je reč o izveštajima, taj se izveštaj podnosi 16. aprila, ali ne znam da li može biti dopunjen i promenjen ukoliko dođe do nekih novih činjenica - da dođe do negativnih, sigurno bi se promenilo, znači da i ako dođe do pozitivnih pretpostavljam da bi trebalo da dođe do naglašavanja toga u izveštaju- kazao je premijer na regioanlnoj ministarskoj konferenciji.

Prema njegovim rečima, 16. april, kada i Eštonova i Evropska komisija podnose izveštaj za Savet ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << EU, koji 22. aprila odlučuje da li će preporučiti određivanje datuma za Srbiju, nije dan D.

- Neće se tada srušiti svi naši snovi o evropskim integracijama, niti o Kosovu i Metohiji. Svanuće i 17. april- rekao je Dačić. 

Srbija, kako je dodao, želi da se postigne određeno rešenje za Kosovo i Metohiju, ali ne po svaku cenu.

- Ako to nije kvalitetno rešenje koje može da se sprovede, ne vredi ga potpisivati. Isto tako s naše strane treba pažljivo da odmerimo šta je ono šta hoćemo i šta je neophodan uslov da bismo mi na to pristali- rekao je Dačić.

Na pitanje novinara da li će 15. ili 16. aprila putovati u Brisel na nastavak dijalog Dačić je rekao:

"Ne."

On je naveo da bi se u Brisel verovatno išlo nakon nekakvih pregovora ili na potpisivanje nekog dokumenta, ali da u ovom trenutku teško reći da li će se to i kada desiti.

Prema njegovim rečima, da je pitanje Kosova lako rešiti rešio bi ga neko ranije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

DAČIĆ: Svanuće 17. april, ne idem na pregovore

Izvor: Telegraf.rs, 12.Apr.2013

Premijer Srbije kaže da 16. april, kada Ketrin Ešton i Evropska komisija podnose izveštaj za Savet ministara EU, koji odlučuje da li će preporučiti određivanje datuma za Srbiju, nije dan D

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.