DAČIĆ: Svanuće 17. april, ne idem na pregovore

Premijer Srbije kaže da 16. april, kada Ketrin Ešton i Evropska komisija podnose izveštaj za Savet ministara EU, koji odlučuje da li će preporučiti određivanje datuma za Srbiju, nije "dan D"

  • 2

Premijer Ivica Dačić izjavio je da Srbija traži poboljšanje dogovora sa Prištinom u nekim ključnim oblastima i da će se o tome razgovarati narednih dana, kao i da je poseta Ketrin Ešton regionu 17. aprila ranije najavljena, ali da sada za nju još nema zvaničnih potvrda.

Dačić je naveo da je poznat zaključak Vlade o ponudi iznetoj u Briselu i da tu nema ništa novo, da nema nikakvih skrivenih poruka, niti pregovora.

- Sa nama, a naročito sa mnom, lako je razgovarati i ja uvek kažem šta hoću - rekao je Dačić.

On je dodao da je cilj Srbije da dođe do sporazuma, do dogovora. Prema njegovim rečima, to nije nikakav dogovor o međusobnom priznanju, normalizaciji odnosa sa Kosovom, to je dogovor o zajednici srpskih opština.

Dačić kaže da 16. april, kada i Eštonova i Evropska komisija podnose izveštaj za Savet ministara EU, koji 22. aprila odlučuje da li će preporučiti određivanje datuma za Srbiju, nije "dan D".

- Neće se tada srušiti svi naši snovi o evropskim integracijama, niti o Kosovu i Metohiji. Svanuće i 17. april - rekao je Dačić.

Upitan da li će ići na novu rundu pregovora 15. ili 16. aprila u Brisel, Dačić je odgovorio negativno.

"Srbija rešena da istraje u borbi protiv korupcije"

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da je Srbija nedvosmisleno opredeljena za borbu protiv kriminala i korupcije, a svoju rešenost da istraje u toj borbi posebno potvrđuje poslednjih godina.

- Borba protiv korupcije i kriminala ostaće među najznačajnijim prioritetima Vlade Srbije i državnih organa - naglasio je Dačić, otvarajući regionalnu ministarsku konferenciju o borbi protiv kriminala i korupcije.

Dačić je podsetio da je Srbija u prethodnom periodu ostvarila značajan napredak kroz rasvetljavanje teških krivičnih dela u oblasti organizovanog kriminala i korupcije, kroz usklađivanje nacionalnog krivičnog zakonodavstva sa evropskim i uspostavljanjem efikasnih državnih institucija.

Sve što Srbija radi u tom pravcu, sprovođenje nacionalne strategije borbe protiv korupcije i protiv organizovanog kriminala kontinuirano se prati kako na nacionalnom nivou, tako i na nivou EU, dodao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmrki

    12. april 2013 | 14:33

    ...Pa gde to ima-protiv kriminala se bore kriminalci?Ne lupetaj,Dacicu...

  • ronni

    12. april 2013 | 15:43

    Rusija podržava stav Srbije po pitanju Kosova, ali smatra da je rešenje tog pitanja privilegija Srba, izjavio je danas u Moskvi ruski premijer Dmitrij Medvedev. "Ne treba mi da 'guramo' taj proces, već Srbija. Vi treba da budete u najvećoj mogućoj meri zainteresovani za valjano rešavanje tog pitanja", rekao je Medvedev.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA