Da li su vozila iz EU pretnja američkoj bezbednosti

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li su vozila iz EU pretnja američkoj bezbednosti

Tramp uvodi sledeće nedelje carine na uvoz automobila?

Foto: promo/Daimler AG

Vrednost deonica evropskih proizvođača automobila pala je početkom ove nedelje nakon što je nemački magazin Virtšaftvohe (Wirtschaftwoche) objavio da bi američki predsednik sledeće nedelje mogao da uvede carine na uvoz automobila.

Pozivajući se na izvore iz Evropske unije, ovaj magazin je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << objavio da je izveštaj američkog ministarstva trgovine na Trampovom stolu.

"Tramp bi o uvođenju carina mogao da odluči najranije sledeće nedelje, nakon samita G20 u Buenos Airesu", piše magazin, a prenosi portal seebiz.eu

Ipak, američko ministarstvo je demantovalo vest da je Trampu predalo izveštaj nakon sprovedene analize o tome da li uvezena vozila i autodelovi predstavljaju pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti. A ta činjenica je ključna za Trampovu odluku o eventualnom uvođenju carina.

Rojters je polovinom novembra objavio da je nakon istrage otvorene u maju, taj izveštaj poslat na razmatranje američkim saveznim agencijama.

Tramp već mesecima preti uvođenjem carina na sve automobile koji se montiraju u Evropskoj uniji, što bi značajno meri uticalo na poslovni model cele industrije. Američki predsednik je odlučio da ipak sačeka s carinama dok SAD i Evropska unija ne pokrenu pregovore o smanjenju drugih trgovinskih barijera.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.