DSS napustilo 732 člana iz Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS napustilo 732 člana iz Novog Sada

Članovi Demokratske stranke Srbije (DSS), njih 732 danas je odlučilo da napusti tu stranku i potpiše peticiju za raspuštanje Gradskog odbora DSS u Novom Sadu.

Kao razlog za napuštanje stranke, članovi DS S-a i Gradskog odbora Novog Sada istakli su "da su programska načela duboko izneverena izborom novog rukovodstva i lidera Sande Rašković Ivić".

Novoj predsednici stranke, kako su saopštili, najviše zameraju što je ideju političke i vojne neutralnosti, označila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao najveću prepreku budućnosti DSS.

"Umesto političke neutralnosti, koja jedino može da sačuva Srbiju od pogubnog puta ka EU, novi stranački organi traže raskid sa politikom Vojislava Koštunice. Zamagljena i lukava ideja suverenizma Sande Rašković Ivić nikada ne može zameniti političku neutralnost. Bez političke neutralnosti nema ni DSS i to je jasno ogromnom broju članova stranke", navodi se u saopštenju.

Osim predsednice stranke, kritikovali su i predsednika Gradskog odbora Novog Sada Borka Ilića čije su ponašanje ocenili kao samovoljno i nedolično, posebno prilikom izbora najbližih saradnika koji su i vršioci javnih funkcija u okviru novosadske vlasti.

Članovi DSS-a i Gradskog odbora Novog Sada, najavili su da će dva od pet odbornika u gradskoj Skupštini Novog Sada takođe napustiti stranku.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: DSS napustilo 732 člana

Izvor: B92, 18.Okt.2014

Članovi Demokratske stranke Srbije (DSS), njih 732 danas je odlučilo da napusti tu stranku i potpiše peticiju za raspuštanje Gradskog odbora DSS u Novom Sadu...Kao razlog za napuštanje stranke, članovi DSS -a i Gradskog odbora Novog Sada istakli su "da su programska načela duboko izneverena izborom...

Nastavak na B92...

RASPAD: 732 člana napustilo DSS u Novom Sadu

Izvor: Kurir, 18.Okt.2014

Kao razlog za napuštanje stranke, članovi DSS i Gradskog odbora Novog Sada istakli su "da su programska načela duboko izneverena izborom novog rukovodstva i lidera Sande Rašković Ivić"..BEOGRAD - Članovi Demokratske stranke Srbije (DSS), njih 732 danas je odlučilo da napusti tu stranku i potpiše...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.