DSS: Ulaskom u EU možemo izgubiti Južni tok

Izvor: RTS, 08.Mar.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Ulaskom u EU možemo izgubiti Južni tok

Ulaskom u EU izgubićemo Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom a možemo izgubiti i Južni tok, kaže lider DSS-a Vojislav Koštunica.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da ulaskom u Evropsku uniju možemo izgubiti Južni tok, koji, kako je naveo, čini državu neutralnom i podiže stepen bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemlje.

"Ulaskom u Evropsku uniju izgubićemo Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom. Možemo izgubiti i Južni tok, koji je velika investicija, koja će zaposliti veliki broj ljudi i koja nas čini neutralnim, vezujući nas i za istok i za zapad i takođe podiže stepen bezbednosti zemlje. Sve to možemo izgubiti", rekao je Koštunica u Kraljevu.

Lider DSS-a je istakao da Srbija ne sme da dozvoli da strancima bude omogućeno da kupuju srpsko poljoprivredno zemljište.

Kako su saopštili iz DSS-a, Koštunica je rekao da se zalaže za referendum na kome bi se građani Srbije izjasnili o podršci članstvu u EU.

"Ovi izbori takođe imaju referendumski karakter, jer se na njima odlučuje da li će Srbija krenuti srpskim ili briselskim putem", naveo je on.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.