DSS: Nova vlada, stara politika prema EU

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Nova vlada, stara politika prema EU

Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da se politika aktuelne Vlade prema Evropskoj uniji ne razlikuje od prethodne Vlade i da se svesno nastavlja prevara naroda.

Samardržić: Članstvo u EU nikada neće biti ostvareno  

"Nova Vlada nije u zabludi o Evropskoj uniji, nego svesno vodi politiku prevare, kao što su to činili i prethodnici. Radi intersa Vlade i političke klase Srbija ide u sunovrat. Članstvo u Evropskoj uniji nikada neće biti ostvareno", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kazao je potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić.

 

Pojedini mediji nezvanično su objavili najnovije rezultate istraživanja o podršci uključivanju Srbije u Evropsku uniju, koje je izradila Vladina kancelarija za Evrpske integracije, a koje pokazuje najmanju podršku u protekloj deceniji od svega 41 odsto.

Samardžić smatra da je to pokazatelj da je narod Srbije primetio politiku prevare, koja se sastoji u obećanje EU da će Srbija postati njen član.

 

"Politika prevare ima sve manje pristalica. Brisel vabeći Srbiju u svoje redove oduzima Srbiji njenu istorijski najznačajniju teritortiju Kosovo i Metohiju", kazao je Samardžić.

 

On je ukazao da pored problema sa Kosovom Srbija poslednjih pet godima ekonomski propada, pa građani ne vide persprektivu članstva u EU. Potpredsednik DSS-a podseća da je i sama EU u dubokoj krizi i rastakanju, pa je i zbog toga članstvo nedostižno.

 

"Srbija treba da sarađuje sa svima u svetu, sa svakim sa kojim vidi svoje interese, a trenutno nema interesa za saradnju sa EU", kazao je Smardžić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.