DSS: Laž da EU nema alternativu

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Laž da EU nema alternativu

Zaječar -- Predsednički kandidat DSS Vojislav Koštunica poručio je na skupu u Zaječaru da je "besmislica i laž" da za Srbiju EU nema alternativu.

Potom je naglasio da se od nas traži da u tu zajednicu uđemo kao "narod bez države".

"DSS odavno se zalaže za političku neutralnost. Nemamo ništa protiv saradnje sa EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali smo odlučno protiv učlanjenja u ovu zajednicu, od koje ćemo samo imati štete. Zalažemo se za saradnju sa celim svetom, ali uz očuvanje državnih interesa", rekao je Koštunica.

On je potkrepio ovaj stav primerima koliko nas je do sada koštao evropski put aktuelne vlasti i šta je Srbija sve zbog toga izgubila.

"Stavljanjem potpisa na Sporazum o pridruživanju 2008. godine neko je napravio savez sa državama koje su priznale nezavisnost Kosova i oduzele nam deo teritorije. Na evropskom putu Srbije dobili smo albanske carinike na granici između Srbije i Kosova, ovaj deo Srbije govori u svoje ime u svetu samo sa nekom zvezdicom koja će u međuvremenu izbledeti, proglašavamo akt o Srebrenici i tako priznajemo da su Srbi zločinački narod", istakao je Koštunica i dodao da smo za uzvrat dobili kandidaturu.

"Zamislite, Srbija je sa svojom istorijom postala kandidat nečega čiji član možda nikad neće postati, pa kakav je to uspeh?", zapitao se on i podsetio na period kada je Demokratska stranka Srbije bila na vlasti.

"Upravljali smo Srbijom od 2004. do 2008. godine. Vi znate da li je danas bolje ili gore, kolike su sada plate i penzije, koliko vredi dinar, u kakvom su stanju privreda i poljoprivreda", objasnio je on.

Na predizbornoj konvenciji Demokratske stranke Srbije u Zaječaru ekonomski program ove partije predstavio je Nenad Popović, potpredsednik DSS-a, koji je izneo tri osnovna programska cilja: nova industrijalizacija, zapošljavanje i razvoj domaće privrede, što će biti ostvareno uz ulaganja u građevinarstvo, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu, koji upošljavaju 90 odsto domaće industrije.

"Osnovaćemo interventni fond za velike sisteme, razvojnu banku za mala i srednja preduzeća i izvoznu banku za izvoznike i tako omogućiti ekonomski razvoj. Mi smatramo da je mnogo važnije razvoj bazirati na velikim privrednim sistemima i velikim kompanijama, za šta je dobar primer Nemačka, nego razvijati samo mala i srednja preduzeća, kao što su uradile Grčka, Portugalija i Španija", rekao je Popović.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koštunica: Besmislica da EU nema alternativu

Izvor: S media, 19.Apr.2012

Predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat za predsednika za predstojećim izborima Vojislav Koštunica, izjavio je danas na predizbornoj konvenciji u Zaječaru da je "besmislica i laž" da za Srbiju Evropska unija nema alternativu i dodao da se od nas traži da u tu zajednicu uđemo kao "narod...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.