DSS: Izbor između korist i štete

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Izbor između korist i štete

Beograd -- Predsednički kandidat DSS Vojislav Koštunica kaže da će na predstojećim izborima biti odlučeno da li će Srbija raditi na svoju štetu ili korist.

"To je zapravo izbor koji je pred nama. Da li ćemo nastaviti da trpimo pritiske i ucene ili ćemo biti slobodni. Da li će Srbija nastaviti pogubnim putem da EU nema alternativu ili će se okrenuti svom razvoju i slobodi", naveo je Koštunica na skupu DSS-a u opštini Voždovac.

Koštunica je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je loša situacija u svim oblastima u Srbiji najbolji pokazatelj loših rezultata politike sadašnje vlasti i istakao da je rešenje u političkoj i vojnoj neutralnosti zemlje, jer bi tako Srbija, kako je kazao, sarađivala sa svim zemljama, a ne samo sa EU i njenim članicama.

Kao primer zbog čega Srbija ne treba da bude u EU, predsednik DSS-a je naveo izbore iz 2008. godine, kada je, kako je ocenio, krivotvorena volja naroda mešanjem EU preko ambasadora zemalja članica u forimiranje vlasti. On je ocenio da je kandidatura zemlje u EU beznačajna za Srbiju, a značajna za EU, jer, kako je kazao, može da nastavi da iznuđuje od Srbije.

"Politička neutralnost je pozitivna politika koja nije protiv nečega, već za nešto. Ona je rešenje za razvoj Srbije", rekao je Koštunica. On je naveo i da sadašnja vlast u kampanji treba da govori šta je uradila a šta nije od obećanog, a ne da priča šta će uraditi u budućnosti.

Koštunica je kritikovao vlast i zbog usvajanja Deklaracije o Sreberenici, jer je time, prema njegovim rečima, za prvog i izvornog krivca za ratove u bivšoj Jugoslaviji označila narod, koji je zapravo bio žrtva. On je naveo i da se više od pola građana Srbije protivi ulasku zemlje u EU, a još više građana ulasku u NATO.

Potpredsednik D S S-a Nenad Popović je rekao da su zapošljavanje i razvoj domaće privrede osnovni ekonomski ciljevi te stranke i da su

neophodna konkretna ulaganja u građevinarstvo, infrastrukturu, energetiku i poljoprivredu za razvoj Srbije.

"Srbija ne sme da postane članica EU ukoliko hoće ubrzan ekonomski razvoj", istakao je on i ponovio da D S S može da obezbedi kredit pod

povoljnim uslovima od Rusije od 10 milijardi evra
. On je upitao i zašto se 80 odsto prooizvoda novootvorene fabrike čarapa u Srbiji plasira u Rusiju, kad se zastupa trgovinska razmena sa Evropom.

Popović je istakao i da aće D S S, ako dođe na vlast, formirati razvojnu i izvoznu banku i istakao da ta stranka ima najbolje programe za razvoj Srbije, a kako je kazao, i najboljeg predsedničkog kandidata.

Potpredsednik i kandidat D S S-a za gradonačlenika Beograda Aleksandar Popović je istakao da građani treba da budu hrabri i kažu da Srbija mora drugim putem koji nije ka članstvu EU, već ka politici koja vodi računa o Srbima i srpskim interesima.

"Politika Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije i G17 plus je došla u slepu ulicu, treba nam hrabrost da kažemo da Srbija mora drugim putem. Na Đurđevdan, 6. maja, treba da pobedi politika koja vodi računa o Srbima i srpskim interesima", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.