Koštunica: Na Đurđevdan odluka o budućnosti Srbije

Izvor: Blic, 08.Apr.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Na Đurđevdan odluka o budućnosti Srbije

- Na Đurđevdan će se odlučivati kojim će putem Srbija krenuti, putem da Evropa nema alternativu ili da se okrene svojim interesima, razvoju i slobodi, izjavio je lider DSS-a Vojislav Koštunica.

On je na predizbornom skupu u Skupštini Voždovca rekao da će se 6. maja odlučiti da li će Srbija nastaviti da radi na svoju štetu ili korist.

Kako je rekao, ukoliko Srbija nastavi istim putem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "onda će sve biti uzalud" i poručio da su četiri prethodne godine dovoljno vreme za ocenu "da li je u Srbiji bolje ili gore".

Lider DSS smatra da su gubici po Srbiju počeli od 2008, potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i da će se oni povećati kada dodje do potpune liberalizacije sa evropskim tržištem.

"Ceo četvorogodišnji put popločan je poniženjima i ucenama...počelo je Deklaracijom o Srebrenici kada je sadašnja vlast priznala prva izvornu krivicu za ratove na prostorima bivše Jugoslavije", ocenio je Koštunica.

On je još jednom ponovio da je za Srbiju ispravan put političke, vojne i ekonomske neutralnosti koju nudi ta stranka i da je to razlog zbog koga ne treba da postane članica Evropske unije.

Koštunica je podsetio da DS S jedina ima ekonomski program razvoja Srbije za period 2012. do 2017. godine, a da sa druge strane, sadašnja vlast građanima nudi samo obećanja, koja su slušali u prethodne četiri godine.

"DSS se obavezuje da Srbiju može da oporavi i da će u ovim teškim prilikama biti solidarna sa gradjanima i da se neće od njih otudjiti", istakao je Koštunica.

On je pozvao gradjane da 6. maja izadju na izbore i glasaju za DS S kako bi "zajedno nastavili da razvijamo Srbiju kao politički i vojno neutralnu...čuvamo Ustav, narod i teritoriju Srbije".

Okupljenima u sali Skupštine Voždovac, obratio se i potpredsednik te stranke i predsednik Ekonomskog saveta DS S Nenad Popović, koji je poručio da je politički program DS S sadržan u knjizi Vojislava Koštunice "Zašto Srbija, a ne Evropska unija", a ekonomski je za period u narednih pet godina "Nova industrijalizacija".

"Dva su cilja ekonomskog programa - zapošljavanje i razvoj domaće privrede kroz četiri grane, a to su gradjevinarstvo, infrastruktura, energetika i poljoprivreda", rekao je Popović.

On je istakao da indirektno poljoprivreda zapošljava više od milion ljudi i da će ta stranka, ukoliko osvoji vlast, kroz kredite od Ruske Federacije obezbediti 10 milijardi evra upravo za poljoprivredu.

"Srbija ne sme da postane član EU ukoliko želi ubrzan ekonomski razvoj", poručio je Popović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija na Đurđevdan odlučuje o svojoj budućnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2012

Srbija će na Ðurđevdan odlučivati da li će krenuti putem da Evropa nema alternativu ili će se okrenuti svojim interesima, razvoju i slobodi, izjavio je danas lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

DSS: Izbor između korist i štete

Izvor: B92, 08.Apr.2012

Beograd -- Predsednički kandidat DSS Vojislav Koštunica kaže da će na predstojećim izborima biti odlučeno da li će Srbija raditi na svoju štetu ili korist..."To je zapravo izbor koji je pred nama. Da li ćemo nastaviti da trpimo pritiske i ucene ili ćemo biti slobodni. Da li će Srbija nastaviti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.