Dežer: Kandidatura i datum ako bude napretka u dijalogu

Izvor: Blic, 04.Nov.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Kandidatura i datum ako bude napretka u dijalogu

Beograd - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da Srbija ima mogućnost da dobije ne samo status kandidata za članstvo u EU, nego i datum za početak pregovora, ako reši ključni uslov - napredak u dijalogu sa Prištinom.

Obraćajući se učesnicima samita Centralnoevropske inicijative (CEI) u Palati Srbija, Dežer je dodao da ostaje da se vidi šta će biti odlučceno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 9. decembra na Savetu EU.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je ranije danas, otvarajući samit CEI, rekao da očekuje da će Srbija "u decembru dobiti status kandidata i što skoriji datum za početak pregovora sa EU".

Na skupu čija je tema "Novo razmišljanje za konkurentnu ekonomiju u CEI" Dežer je kazao i da su evrointegracije i povećanje konkuretnosti po prirodi povezani, dodajući da je konkurentnost ključno pitanje svake privrede koja traži mesto na globalnom tržištu.

Konkurentnost donosi napredak i stabilnost, rekao je Dežer.

Na Samitu CEI učestvuju premijeri i ministri ekonomije 18 zemalja članica, kao i predstavnici medjunarodnih finansijskih institucija, poput Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke i Svetske banke, kao i predstavnici Evropske komisije.

Povezane vesti: File: Hag ostaje uslov
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Kandidatura i datum ako bude napretka u dijalogu

Izvor: S media, 04.Nov.2011

Srbija ima mogućnost da dobije status kandidata za članstvo u EU i datum za početak pregovora ako postigne napredak u dijalogu sa Prištinom, izjavio Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer. ..Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da Srbija ima mogućnost da dobije...

Nastavak na S media...

Dežer: Kandidatura i datum ako bude napretka u dijalogu

Izvor: EMportal, 04.Nov.2011

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio da Srbija ima mogućnost da dobije ne samo status kandidata za članstvo u EU, nego i datum za početak pregovora, ako reši ključan uslov, napredak u dijalogu s Prištinom.

Nastavak na EMportal...

DEŽER: DATUM KANDIDATURE AKO BUDE NAPRETKA U DIJALOGU

Izvor: Kurir, 04.Nov.2011

BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da Srbija ima mogućnost da dobije ne samo status kandidata za članstvo u EU, nego i datum za početak pregovora ako reši ključni uslov - napredak u dijalogu sa Prištinom...Obraćajući se učesnicima samita Centralnoevropske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.