Crna Gora žali zbog sankcija koje joj je uveo Putin

Izvor: Press, 07.Avg.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora žali zbog sankcija koje joj je uveo Putin

z Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore danas su izrazili žaljenje zbog odluke Ruske Federacije da uvede sankcije toj zemlji.

Kako objašnjavaju, usaglašavanje sa odlukama EU na liniji je ostvarivanja spoljno-političkih prioriteta, kao i poštovanja principa i vrednosti za koje se Crna Gora zalaže u međunarodnim odnosima a da nijednog trenutka nije imalo anti-ruski karakter.

"Ministarstvo je naložilo ambasadi u Rusiji da detaljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izvesti o specijalnim ekonomskim merama koje su definisane ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina", saopšteno je.


Istovremeno, izraženo je uverenje da stav i poziciju Crne Gore razumeju vlasti i građani Rusije i da odluka ruskih nadležnih organa neće na bilo koji način uticati na dobre i prijateljske odnose između dve zemlje, niti ozbiljnije ugroziti nastavak i razvoj bilatetalnih odnosa i saradnje.

Inače, dekret o "određenim ekonomskim merama", kako je zvanično saopšteno iz Kremlja, potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Mere su utvrđene kao odgovor na sankcije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize, podseća list.

Zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda će, kako je predviđeno, odmah stupiti na snagu. Ruske vlasti imaju zadatak da utvrde konkretnu listu poljoprivrednih proizvoda čiji će uvoz biti zabranjen.

Vlada Crne Gore ranije se pridružila zaključcima Saveta Evropske unije, kojim je za 53 ruska i ukrajinska državljanina zabranjen ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima, preneli su crnogorski mediji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.